Makaron z pieczarkami, soczewicą i szpinakiem
Składniki:
300g pieczarek
450g szpinaku
150g soczewicy czerwonej
1 cebula
2 szklanki wody
2 ząbki czosnku
przyprawy: 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, pieprz
Przygotowanie:
1. Kroimy cebulkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Obieramy i kroimy pieczarki, a następnie dodajemy na patelnie. Smażymy je około 5 minut.
2. Szpinak myjemy, rwiemy na kawałki i dodajemy na patelnie. Soczewicę płuczemy pod zimną wodą i dodajemy na patelnie. Danie zalewamy 2 szklankami wody i dusimy wszystko przez 15 minut.
3. Dodajemy 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę, pieprz, gałkę muszkatołową. Wszystko razem mieszamy.
4. Danie podajemy z makaronem.